Ga naar inhoud

E-healthweek

Van 27 januari t/m 1 februari 2020

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten tijdens de e-healthweek. Bekijk welke activiteiten er bij u in de buurt plaatsvinden en welke u wilt bezoeken.

Zoek een activiteit bij u in de buurt

Er zijn 218 activiteiten gevonden. Scroll naar beneden om deze te bekijken.
Ziekenhuis

E-healthweek, promotie Mijntjongerschans

Tijdens de e-healthweek promoten we Mijntjongerschans onder patiënten, bezoekers en medewerkers.

Naam Ziekenhuis Tjongerschans
Datum 27-01-2020
28-01-2020
29-01-2020
30-01-2020
Locatie Thialfweg 44,
8441PW Heerenveen
Lees meer
Onderwijs

dHealth Lab als testomgeving voor digitale zorginnovaties

In dHealth Lab werken bedrijven, studenten, onderzoekers, zorgprofessionals en eindgebruikers samen om digitale zorginnovaties te testen. Fouten worden door de simulatie in het skillslab vroegtijdig uit het product gehaald. Ook wordt helder waar de innovatie een oplossing voor biedt en weten we hoe deze in het zorgproces kan worden gebruikt. Er wordt een nieuwe routine ontwikkeld. Dit vergroot de kans op een succesvolle implementatie en bespaart de ondernemer dure ontwikkelkosten.

Naam Hanzehogeschool Groningen
Datum 28-01-2020
Locatie Van Swietenplein 1,
9728NT Groningen
Lees meer
Anders

Ontbijtintervisie: opleiden en aantrekken e-health personeel

Voor het opschalen van e-health is bij alle zorginstellingen en –leveranciers meer kundig personeel nodig. De inzet van e-health vergt andere processen en contractering, implementatie van systemen, intensieve samenwerking en vooral nieuwe kennis en tijd om het eigen te maken. Maar, hoe moet dit georganiseerd worden? En wat betekent dit voor huidig personeel? Wij staan in de e-healthweek stil bij het personele-component bij deze ontwikkeling. Hoe kan huidig personeel worden bijgeschoold, nieuw talent worden aangetrokken en wat houden de nieuwe competenties en beroepen in?

Naam Q-Consult Zorg
Datum 30-01-2020
Locatie Oudlaan 4,
3515GA Utrecht
Lees meer
Anders

(besloten bijeenkomst) Bezoek en rondleiding Technologie & Zorg Academie (TZA)

* Bezoek en rondleiding Technologie & Zorg Academie (TZA) (Projecten; waaronder patiënt en behandelaar van Roessingh Research and Development, lector Saxion, TZA Appartement & Infotruck). * Blik op de regio door Menzis en Medisch spectrum Twente (transitie Juiste Zorg op de Juiste Plek in Twente, bezien vanuit de zvz). * Project Longafdeling: Boony Thio Pufferapp (presentatie-dialoog met ouders/kind en discussie). * Toelichting Wijk/stad gemeente Enschede.

Naam Technologie & Zorg Academie
Datum 27-01-2020
Locatie Wethouder Beversstraat 165,
7543BK Enschede
Lees meer
Anders

Regionale Voorronde Zorginnovatieprijs 2020

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de zorg en welzijn? Kom dan op 28 januari naar een speciale editie van onze Zorg2025 voor het bijwonen van de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Uit alle inschrijvingen worden de meest veelbelovende innovaties uit de provincies Noord-Holland en Flevoland geselecteerd. Deze genomineerden krijgen de kans zich op 28 januari te presenteren aan een jury en het publiek.

Naam Smart Health Amsterdam
Datum 28-01-2020
Locatie Café restaurant Dauphine 175,
1097BL Amsterdam
Lees meer
Anders

Workshop Big Data

Binnen St. Philadelphia Zorg werd 2 jaar geleden al volop gepraat over de mogelijkheden van Big Data. Was St. Philadelphia daar al klaar voor? Welk probleem lossen we op met deze nieuwe technologieën en voor wie?

Naam stichting Philadelphia Zorg
Datum 29-01-2020
Locatie Wijersstraat 1,
3811MZ Amersfoort
Lees meer
Anders

Demonstratie Virtual Reality (VR) behandeling

De nieuwe behandelmethode YourSkills is onderdeel van een effectiviteitsonderzoek van de Universiteit Utrecht. Er wordt gebruikgemaakt van rollenspel of Virtual Reality (VR). Het onderzoek is gericht op de behandeling van gedragsproblemen op gebied van agressie. De specifieke doelgroep is jongens van 8 tot en met 12 jaar.

Naam RIOzorg
Datum 28-01-2020
Locatie Willemsplein 48,
6811KD Arnhem
Lees meer
Onderwijs

HANDIG: technologische snufjes in de thuissituatie

Kennismakings- en ervaringsbijeenkomst project HANDIG: Hulp bij Alledaagse Noodzakelijke Dingen is Gemakkelijk. Welke technologische snufjes zijn werkzaam en zinvol in de specifieke individuele thuissituatie van mensen die wat vergeetachtig worden?

Naam Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Datum 28-01-2020
Locatie Ruitenberglaan 26 26,
6826CC Arnhem
Lees meer
Anders

Online behandeling voor mensen met eetbuien: BEDonline

Mensen die lijden aan Eetbuistoornis eten regelmatig héél veel in een héle korte tijd. Ze kunnen hier niet mee stoppen, maar ervaren er ook geen plezier aan. Ze verliezen de controle over het eten. Novarum biedt voor mensen met eetbuien een online behandeling: BEDonline. Bel ons voor meer informatie!

Naam Novarum
Datum 27-01-2020
29-01-2020
31-01-2020
Locatie Jacob Obrechtstraat 92,
1071KR Amsterdam
Lees meer

E-healthweek 2020 Doe mee!

Onze ambitie? E-health voor iedereen toepasbaar maken door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen om gezamenlijk actie te ondernemen. Tijdens de e-healthweek 2020 zetten we de volgende stap en hier hebben we u hulp bij nodig. We nodigen u dan ook uit om partner te worden en uw eigen activiteit te organiseren.

Activiteit aanmelden

ICT & Health openingsmanifestatie

E-healthweek 27 januari 2020

In samenwerking met ICT & Health vindt ook dit jaar weer de ICT&health Openingsmanifestatie plaats. Nu er vol wordt ingezet op meer regie voor de patiënt, staat de zorg voor een revolutionaire transitie: het traditionele paternalistische stelsel gaat over in een modern participatiesysteem, waarin zorgprofessionals en patiënten nauw samenwerken. Een all included zorgstelsel waarin zorg rondom de persoon wordt georganiseerd!
Ga hier naar de website