Ga naar inhoud

E-healthweek

Van 27 januari t/m 1 februari 2020

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten tijdens de e-healthweek. Bekijk welke activiteiten er bij u in de buurt plaatsvinden en welke u wilt bezoeken.

Zoek een activiteit bij u in de buurt

Er zijn 218 activiteiten gevonden. Scroll naar beneden om deze te bekijken.
ICT & health

GECANCELD Kennissessie - De voordelen van videocommunicatie bij multidisciplinair overleg in verpleeghuisorganisaties

Hoe kan de samenwerking van professionals efficiënter verlopen en daarmee de kwaliteit van de zorg verbeteren? De verpleeghuiszorg anno 2019 staat zwaar onder druk, en er zijn voorspellingen dat de tekorten verder zullen toenemen. Er is een enorme vraag naar soms complexe zorg voor kwetsbare ouderen. De professionals die deze zorg leveren, moeten vaak werken onder tijdsdruk en in moeilijke omstandigheden, omdat zijzelf en de collega’s werken op meerdere locaties of bij cliënten thuis. Zodoende dreigen professionele tijd en energie verspild te worden door het reizen tussen locaties of zelfs het helemaal niet deel kunnen nemen aan overleg.

Naam Qconferencing
Datum 28-01-2020
Locatie Muiderstraatweg 15F 15,
1111PS Diemen
Lees meer
Anders

Online behandeling voor mensen met eetbuien: BEDonline

Mensen die lijden aan Eetbuistoornis eten regelmatig héél veel in een héle korte tijd. Ze kunnen hier niet mee stoppen, maar ervaren er ook geen plezier aan. Ze verliezen de controle over het eten. Novarum biedt voor mensen met eetbuien een online behandeling: BEDonline. Bel ons voor meer informatie!

Naam Novarum
Datum 27-01-2020
29-01-2020
31-01-2020
Locatie Jacob Obrechtstraat 92,
1071KR Amsterdam
Lees meer
Anders

Online lancering vernieuwd Stappenplan Contractering

Steeds meer zorg verschuift van ziekenhuis naar huis. Dat vraagt om een innovatieve vorm van contracteren. Tijdens de Nationale e-healthweek publiceert VitaValley online het vernieuwde Stappenplan Contractering. Hierin staan stappen beschreven om de transitie van zorg naar huis structureel te bekostigen. Het stappenplan is ontstaan uit de bundeling van kennis, ervaringen en stappen van de partners van de Vitaal Thuis: Ziekenhuiszorg Thuis-coalitie.

Naam VitaValley
Datum 31-01-2020
Locatie Zonneoordlaan 17,
6718TK Ede
Lees meer
Onderwijs

HANDIG: technologische snufjes in de thuissituatie

Kennismakings- en ervaringsbijeenkomst project HANDIG: Hulp bij Alledaagse Noodzakelijke Dingen is Gemakkelijk. Welke technologische snufjes zijn werkzaam en zinvol in de specifieke individuele thuissituatie van mensen die wat vergeetachtig worden?

Naam Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Datum 28-01-2020
Locatie Ruitenberglaan 26 26,
6826CC Arnhem
Lees meer
Anders

Zorgtechnologie in het Vechtdal

Zorgtechnologie in het Vechtdal is een samenwerkingsverband van regionale partijen die samen optrekken om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met digitale hulpmiddelen. In het kader van de landelijke e-healthWeek 2020 worden er drie activiteiten georganiseerd in het Vechtdal (Overijssel).

Naam Baalderborg Groep
Datum 30-01-2020
Locatie Van Reeuwijkstraat 50,
7731EH Ommen
Lees meer
Ziekenhuis

E-health- en Innovatiemarkt

Tijdens de e-health- en innovatiemarkt in Isala in Zwolle laten we een aantal innovaties en e-health oplossingen zien. Zo demonstreert de IC de zogenaamde Eyewriter. Een mooie uitvinding voor patiënten die in het ziekenhuis liggen en niet kunnen praten. Om patiënten meer te laten bewegen wordt veel gebruikt van een hometrainer met iPad. Fiets mooie routes, maar wel in de veilige omgeving van het ziekenhuis. Daarnaast vragen we patiënten, bezoekers en medewerkers om hun ideeën over ziekenhuiszorg van de toekomst met ons te delen. En er is nog veel meer. Kom langs! U bent van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur in Isala Zwolle (begane grond tussen vlinder 2 en vlinder 3).

Naam Isala
Datum 29-01-2020
Locatie Dokter van Heesweg 2,
8025AB Zwolle
Lees meer
Anders

E-health Infomarkt

Ontdek en ervaar zelf wat e-health voor zorgprofessionals en zorgconsumenten kan doen. Maak kennis met nieuwe technologie voor onder andere revalidatie, GGZ, ouderenzorg, jeugdzorg en langer zelfstandig wonen.

Naam Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Datum 28-01-2020
Locatie Roessinghsbleekweg 33,
7522AH Enschede
Lees meer
ICT & health

eHealth Hopper

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 januari rijdt de eHealth Hopper door het hele land. Die brengt goed nieuws: zorg-op-afstand is dichterbij dan je denkt! Mogen we bij je langs hoppen? De eHealth experts van de eHealth Hopper komen bij jou en andere zorgmedewerkers langs zodat je zelf niet op pad hoeft. Ze laten je tijdens een korte pop-up sessie zien hoe zorg-op-afstand een bijdrage levert aan het welzijn van mensen.

Naam Serviant
Datum 27-01-2020
28-01-2020
29-01-2020
30-01-2020
31-01-2020
Locatie ,
Lees meer
Preventie

E-health, wat kun je ermee? | Workshop

Dankzij e-health of online zelfzorg kun je heel veel functies van je lichaam zelf meten en in de gaten houden. Dat scheelt bijvoorbeeld controles in het ziekenhuis of bij de dokter. Nog belangrijker is dat je dankzij e-health zelf meer grip hebt op je gezondheid of ziekte. Daarover gaat de workshop ‘E-health, wat kun je ermee?’ op dinsdag 28 januari van 10.30 tot 12.00 uur in de Veenkade in Veendam, een gratis te bezoeken evenement van Meander Ledenvereniging en Zorgcentrale Noord (ZCN). Iedereen is van harte welkom.

Naam Meander Ledenvereniging
Datum 28-01-2020
Locatie Kaap de Goede Hoop 1,
9642AP Veendam
Lees meer

E-healthweek 2020 Doe mee!

Onze ambitie? E-health voor iedereen toepasbaar maken door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen om gezamenlijk actie te ondernemen. Tijdens de e-healthweek 2020 zetten we de volgende stap en hier hebben we u hulp bij nodig. We nodigen u dan ook uit om partner te worden en uw eigen activiteit te organiseren.

Activiteit aanmelden

ICT & Health openingsmanifestatie

E-healthweek 27 januari 2020

In samenwerking met ICT & Health vindt ook dit jaar weer de ICT&health Openingsmanifestatie plaats. Nu er vol wordt ingezet op meer regie voor de patiënt, staat de zorg voor een revolutionaire transitie: het traditionele paternalistische stelsel gaat over in een modern participatiesysteem, waarin zorgprofessionals en patiënten nauw samenwerken. Een all included zorgstelsel waarin zorg rondom de persoon wordt georganiseerd!
Ga hier naar de website