Terugblik partnerbijeenkomst 15 november

Geplaatst op November 20, 2018

Op donderdag 15 november jl. vond in een bruisende Fokker terminal te Den Haag het ECP jaarcongres plaats. Thema van het congres was Beweging en Verbinding. Een mooi uitgangspunt voor de e-healthweek partnerbijeenkomst die op dezelfde dag als side-event plaatsvond. Ontmoeting, inspiratie en samenwerking stonden centraal tijdens deze goed bezochte lunchbijeenkomst. Onder leiding van Lea Bouwmeester (ECP) trapte Daniël Tijink (ECP) af met de wens om de gemiddelde beoordeling van de ehw de komende editie op te krikken van een 7,8 naar een 8. Verschillende (hoofd)partners gaven een bevlogen pitch over hoe zij denken bij te gaan dragen aan dit succes. Met na elke pitch een vraag aan de zaal om tips of medewerking. Voor twijfelende partners was dit een uitgelezen kans om hulp te vragen en verbinding te maken. Een aantal hulpvragen komt terug in de rubriek ‘Mix & match’.

De presentatie inclusief vragen aan de zaal is hier te vinden.

Maar er stond nog meer e-health op het programma van het jaarcongres. In de ochtend was er een sessie ‘Privacy in de zorg’ met Daniël Tijink (ECP) en Rob van der Vloed (Lentis). Hier werd een dialoogmodel uitgelegd dat kan helpen om argumenten en oplossingsrichtingen in kaart te brengen rondom een privacyvraagstuk. Daarnaast werd gekeken naar een praktijkvoorbeeld van een online patiëntenportaal inclusief alle privacyvraagstukken die daarbij komen kijken. Tijdens de sessie werd een nieuwe brochure gepresenteerd met o.a. aandacht voor het dialoogmodel. De brochure is hier te vinden.

In de middag vond de sessie ‘Digivaardig in de zorg’ plaats met o.a. Hilde Meijs (Summa Zorg) en Suzanne Leijendekkers (Philadelphia Zorg). Hierin aandacht voor dapper leiderschap, design thinking in het onderwijs en opkomst van de i-nurse, oftewel een zorgmedewerker met gevoel voor digitale ontwikkeling. De i-nurse brochure, een initiatief van ECP, Actiz en Digivaardig in de Zorg, vind u hier.

Op het jaarcongres werd tot slot ook nog Het Verhaal van Digitaal gepresenteerd over hoe we de samenleving digitaal sterker maken. Deze brochure is hier te vinden. De volledige terugblik op het ECP jaarcongres leest u hier.