Terugblik EHealth Steden Estafette Den Haag

Geplaatst op January 20, 2017

LMP1610050004.jpg

Op vrijdag 20 januari jl. trapte wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie, Zorg en Havens de Haagse e-healthweek af tijdens de eHealth Steden Estafette. U kunt hier de compilatiefilm en presentatie terugzien. 

Vitaal Gezond Lang Thuis De gemeente Den Haag werkt met woon-, zorg-, en welzijnspartijen samen om ervoor te zorgen dat ouderen zolang mogelijk waardig en zelfstandig in de eigen omgeving kunnen blijven wonen. Technologie (ICT, robotica, domotica) draagt bij om Gezond Lang Thuis wonen mogelijk te maken. Technologie is ondersteunend en is niet bedoeld als persoonlijke zorgvervanging. Om de bekendheid met technologie bij gebruikers te vergroten en om te onderzoeken welke technologie daadwerkelijk aansluit bij de behoefte van de bewoners is een iZi-project van start gegaan in Den Haag.

Op 20 januari gaf de gemeente de Haagse visie op ‘Vitaal Gezond Lang Thuis’ en kregen deelnemers een sneak preview van het iZi-project. Ook presenteerden een aantal partners van de gemeente Den Haag hun initiatieven op het gebied van zorg, welzijn, en technologie.

Videocompilatie eHealth Steden Estafette Den Haag