Slimme ICT-Oplossingen Voor Ouderen

Geplaatst op January 20, 2017

LMP1610050004.jpg

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben vrijdag 20 januari tijdens de inspiratiedag ‘Op reis door de zorg’ de eerste exemplaren van de brochure ‘De Kweekvijver van AAL’ met enthousiasme in ontvangst genomen. De brochure staat vol slimme ICT-oplossingen ontwikkeld met en voor ouderen, ervaringsverhalen en inzicht in de meerwaarde voor onze maatschappij.

In het Europese stimuleringsprogramma Active and Assisted Living (AAL) werken talloze mensen, bedrijven en organisaties aan ICT-oplossingen die ouderen ondersteunen om zo lang mogelijk actief te zijn, sociaal verbonden te blijven en zelfstandig te wonen. Met de brochure ‘De kweekvijver van AAL’ laat ZonMw zien wat het Europese programma tot nu voor Nederland heeft opgeleverd.

Betrokkenen aan het woord

Vooral de betrokkenen zelf komen in de brochure aan het woord. Van ouderen die meedenken over nieuwe ICT-oplossingen tot bedrijven die concrete producten en diensten op de markt brengen. Hun verhalen geven een inspirerend doorkijkje naar de toekomstige leefwereld van ouderen.

Inspiratiedag ‘Op reis door de zorg’

Tijdens de inspiratiedag ‘Op reis door de zorg’ gingen (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden in gesprek met staatssecretaris Van Rijn over de ouderenzorg. Een aantal AAL innovaties waren uitgenodigd om hun producten te showen.

eHealth week 2017

Wilt u ook kennismaken met enkele AAL innovaties? Kom dan naar één van de activiteiten tijdens de eHealth week (21 t/m 27 januari).

Meer informatie

AAL-Kweekvijver-300x212.png