Ga naar inhoud

Zorg van Nu markt

Op dinsdag 28 januari organiseert Zorgcirkel Saenden een Zorg van Nu markt. Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Benieuwd welke slimme toepassingen en innovatieve hulpmiddelen er voor de ouderenzorg zijn? Kom dan langs tijdens de markt en probeer het zelf eens uit! De middag wordt georganiseerd in samenwerking met het team van Zorg van Nu en het Sociaal Wijkteam Zaandam West-Oude Haven.

De Zorg van Nu Markt is een inloopmiddag voor buurtbewoners, senioren uit de wijk, mantelzorgers, professionals en iedereen die nieuwsgierig is naar wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van zorg. Van 13.00 – 17.00 uur staan er in de binnentuin van Saenden diverse kramen met voorlichting en demonstraties.

Zo laat het promotieteam van Zorg van Nu zien hoe de techniek, de zorg een handje kan helpen. Er zijn veel slimme toepassingen en hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij gezondheid en zorg. De wijkverpleegkundige vertelt graag wat zij voor mensen die nog zorg thuis nodig hebben kan betekenen en wat de mogelijkheden zijn. Hulp en ondersteuning nodig bij het huishouden? Bij de kraam van de huishoudelijke hulp in de wijk, staan ze u graag te woord. Bij de kraam van het Sociaal Wijkteam kan de WMO expert (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) u alles vertellen over indicaties, het aanvragen van hulpmiddelen, etc. Tot slot is er een kraam van het welzijnsteam van Saenden. Zij informeren u graag over de mogelijkheden op het gebied van activiteiten en services.

Naast de kramen zullen er een aantal activiteiten zijn waar bewoners en bezoekers aan kunnen deelnemen. Er is een spel, waarbij mensen kunnen ervaren hoe het is om een beperking te hebben, maar er staat ook een fietslabyrint waarop mensen een levensecht ritje op "de fiets" (zit hometrainer) kunnen maken door bijvoorbeeld New York, Amsterdam of het Noord-Hollands duingebied.

Activiteit informatie

Naam organisatie Zorgcirkel Saenden
Type organisatie Zorgcentrum en Sociaal Wijkteam
Datum
28-01-2020
13.00 - 17.00 uur
Middag
Locatie Nova Zembla 2,
1506VD, Zaandam
Contactpersoon Karen valenteijn
Telefoonnummer: 06-12578274
E-mailadres: k.valentijn@zorgcirkel.com
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom
Jantien Houweling
nova zembla 2
j.houweling@zorgcirkel.com
Aanmelden verplicht Nee
Website www.zorgcirkel.nl, www.zorgvannu.nl en www.swtzaanstad.nl