Ga naar inhoud

Virtual Reality in het ziekenhuis

Wil jij ervaren hoe Virtual Reality (VR) kan worden ingezet binnen het ziekenhuis? Kom dan op 28 januari, tijdens de landelijke e-healthweek, naar de VR-stand in Heerlen of Sittard-Geleen. Hier kun je drie verschillende VR-toepassingen uitproberen.

VR is een virtuele of gesimuleerde werkelijkheid, die je met een VR-bril kunt ervaren. Dankzij de 3D-effecten en volledige 360 graden beelden, geeft het je een gevoel dat je werkelijk middenin de actie zit. VR-techniek kan worden ingezet voor pijn- en angstvermindering voor, tijdens en na een ingreep, maar ook als hulpmiddel bij fysieke reactivering bij revalidatie of voor patiëntenvoorlichting.PilotOp de operatiekamer loopt momenteel een pilot met VR-technologie. Patiënten kunnen voor en na de operatie gebruikmaken van verschillende VR-programma’s. Ook wordt aan medewerkers gevraagd wat hun ervaringen zijn met het werken met de VR-bril. Op basis van de ervaringen van patiënten en medewerkers wordt gekeken met welke andere specialismen VR verder kan worden uitgebreid om de zorg voor onze patiënten te verbeteren.

Demonstraties


De VR-demonstraties worden op dinsdag 28 januari rond lunchtijd door SyncVR Medical in samenwerking met de afdeling Innovatie en Programmaservices verzorgd. In Sittard-Geleen kun je de stand van 11.30 uur tot 13.30 uur in de centrale hal vlakbij de hoofdingang bezoeken. In Heerlen tussen 11.30 uur en 13.30 uur in het personeelsrestaurant.Ideeën Heb je na de demonstratie ideeën, dan kun je die in de daarvoor bestemde box bij de stand inleveren. De meest veelbelovende ideeën zullen in februari worden beoordeeld op uitvoerbaarheid.

Activiteit informatie

Naam organisatie Zuyderland
Type organisatie Ziekenhuis
Datum
28-01-2020
11:30 - 13:30
Middag
Locatie Dr. H. van der Hoffplein 1,
6162BG, Geleen
Contactpersoon Thymo Griesenbrock
Telefoonnummer: 0625596757
E-mailadres: t.griesenbrock@zuyderland.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom Nee
Aanmelden verplicht Nee
Website www.zuyderland.nl