Virtual Reality in de behandeling

Geplaatst op January 07, 2018

Maak kennis met het toepassen van Virtual Reality in de behandelingen.


Wat is virtual reality?
Virtual reality is een computergestuurde omgeving waarin je je met behulp van een 3D-bril lijkt te bevinden. De omgeving kan een (360°)film zijn of een getekende omgeving.

Behandelen met behulp van virtual reality
Ben je vaak angstig in sociale situaties? Wil je wel eens ervaren hoe het is om bijvoorbeeld als kind ruziënde ouders te zien? Heb je last van achterdochtige gedachten? Een behandeling met virtual reality kan helpen om klachten te verminderen en zorgen dat je beter kunt omgaan met angsten in het dagelijks leven.

Wat is behandelen met virtual reality (VR)?
Angsten en/of achterdochtige gedachten kunnen zorgen dat je bepaalde alledaagse situaties (zoals boodschappen doen) gaat vermijden. Exposure Therapie kan helpen om dergelijke angsten te overwinnen. Bij Exposure Therapie word je door middel van virtual reality blootgesteld aan datgene waar je bang voor bent. Met behulp van een 3D-bril betreed je een nagebootste omgeving zoals een bus, supermarkt, café en winkelstraat. Onder begeleiding van je behandelaar beleef je je angsten en ontdek je dat de werkelijkheid anders uitpakt dan je dacht. Het voordeel van deze therapie is dat je je angsten niet direct te lijf hoeft te gaan in de echte wereld, maar dat je opdrachten kunt oefenen vanuit de veiligheid van de behandelkamer. Virtual Reality kan ook gebruikt worden om meer begrip in je omgeving zorgen door familie en betrokkenen aan den lijve te laten ondervinden hoe het is om een stoornis te hebben (niet alle stoornissen zijn beschikbaar

Naam organisatie:
ggz-delfland
Datum:
22 januari 2018
Dagdeel:
Middag
Tijd:
15.00-17.00 uur

Locatie:
Stokdijkkade 19,
Naaldwijk, Zuid-Holland
Aanmelden verplicht:
Nee
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Website event:
E-mailadres contactpersoon: