Verkenning van impactmeting van persuasieve technologie op leefstijlverandering bij cliënten en patiënten.

Gezond leven en een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Leefstijlverandering gaat over het algemeen niet zonder slag of stoot. Het blijft vaak een uitdaging om (vastgeroeste) gewoontes duurzaam te veranderen. Persuasieve technologie kan daarbij heel behulpzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van fitness trackers om minimaal 10.000 stappen per dag te behalen.

Het vakgebied van de persuasieve technologie richt zich op design, ontwikkeling en evaluatie van interactieve technologieën die bedoeld zijn om de houding of het gedrag van de patiënt/ cliënt te veranderen door middel van overtuiging en sociale invloed. Het is bij uitstek een interdisciplinair onderzoeksgebied waar psychologie, mens-computer interactie en vakgebieden uit zorg en welzijn samen opereren. Tijdens de workshop zal het gedragsmodel van Fogg toegelicht worden waarna dit model door de deelnemers, ondersteund door de workshopleiders, wordt toegepast op een aantal concrete eHealth applicaties. Het doel van de workshop is om gezamenlijk te verkennen hoe impactmeting van persuasieve technologie uitgevoerd kan worden.

Activiteit informatie

Naam organisatie Inholland
Type organisatie Onderwijs
Datum
31-01-2020
9:30 – 11:00 en 11:30-13:00
Locatie Wildenborch 6,
1112XB, Diemen
Contactpersoon Laurence Alpay
Telefoonnummer: 0613194352
E-mailadres: laurence.alpay@inholland.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom Nee
Aanmelden verplicht https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=kdF4rUQQA0OCErb03Xh0vINeaL4T2XNEtGjaWXR-QktUQ1JLWTcyNTk5NEJZVTNYNTVNUzNCVzlPOC4u
Website inholland.nl