Ga naar inhoud

Meer impact op leefstijlverandering

Gezond leven en een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Maar een verandering van leefstijl gaat over het algemeen niet zonder slag of stoot. Het blijft vaak een uitdaging om (vastgeroeste) gewoontes duurzaam te veranderen. Hoe kan de inzet van een app hieraan bijdragen? Welke overtuigende elementen in een app werken wel of juist niet bij het teweeg brengen van een gedragsverandering?

Er worden allerlei apps ontwikkeld die je kunnen helpen bij het verbeteren van je leefstijl en gedrag. Denk aan stappentellers, running apps die je stimuleren om nog een kilometer verder te rennen of apps die je helpen gezonder te eten. In al deze gevallen gaat het over het veranderen van je gedrag. Maar welke functionaliteiten en mogelijkheden helpen je nou echt bij het veranderen van je gedrag? Tijdens de workshop ga je met dit vraagstuk aan de slag.

Wat ga je doen?

Na een korte uitleg over het gedragsveranderingsmodel van Fogg ga je dit model toepassen op een aantal concrete e-health applicaties. Samen verken je welke overtuigingstechnieken de houding of het gedrag van de patiënt/cliënt veranderen. Het doel van de workshop is om in het vervolg beter te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een app; voor jezelf of voor je cliënten.

De workshop vindt plaats op vrijdag 31 januari 2020 tijdens de eHealthweek, een week vol activiteiten om Nederlanders te laten zien wat e-health voor hen kan betekenen. De workshop wordt twee keer gegeven en duurt 90 minuten. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen is aanmelden verplicht.

Activiteit informatie

Naam organisatie Inholland
Type organisatie Onderwijs
Datum
31-01-2020
9:30 – 11:00 en 11:30-13:00
Locatie Wildenborch 6,
1112XB, Diemen
Contactpersoon Laurence Alpay
Telefoonnummer: 0613194352
E-mailadres: laurence.alpay@inholland.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom Nee
Aanmelden verplicht https://www.inholland.nl/onderzoek/onderzoekslijnen/e-health/workshop-e-healthweek-2020/
Website inholland.nl