Van taal naar beeld; Appje even voor mij; Mindshift

Geplaatst op January 10, 2019

Mee-logo-128mm1.jpg

Pitch van de 3 thema's die met partners zijn uitgekozen en waar de afgelopen maanden aan is gewerkt


Van taal naar beeld
Probleem: De snelheid waarmee onze maatschappij zich ontwikkelt, is niet bij te benen. Continu worden er (technologische) innovaties en veranderingen doorgevoerd. Denk eens aan verandering van wet- en regelgeving, alle nieuwe apps, een nog slimmere wasmachine en de mogelijkheden tot gezichtsherkenning. Deze vernieuwingen zien we niet alleen in de consumentenbranche, maar ook in de professionele sectoren. Wat is er allemaal wel niet veranderd in het onderwijs, de gezondheidszorg, transport en handel in de afgelopen jaren?
Het idee: Door gebruik te maken van beeldende uitleg – in plaats van droge teksten – kunnen (technologische) vernieuwingen, wijzigingen in wet- en regelgeving of andere belangrijke informatie laagdrempeliger worden overgedragen aan mensen. Heel prettig voor zowel mensen die minder gemakkelijk kunnen meekomen in de maatschappij, als voor mensen die goed mee kunnen komen. Het jeugdjournaal is niet voor niets populair onder oudere leeftijdsgroepen. Vlogs over mindcraft slaan aan bij zowel jongeren als 40+-ers.
Het vereenvoudigen van hulpteksten kan middels beeld, pictogrammen en vlogs. Op deze manier is het voor álle doelgroepen te begrijpen. Het gaat om het slim inzetten van deze communicatievormen, het versimpelen, vergemakkelijken en toepasbaar maken van alledaagse gebruiksmiddelen. Vlogs of video’s kunnen worden ingezet om complexe zaken te vertalen naar eenvoudige, werkbare instructies die aansluiten bij de beleving van specifieke doelgroepen.

Daarnaast worden de ideeën rondom App je even voor mij gepresenteerd. Bijvoorbeeld het idee om voor gemeenten die de nieuwe omgevingswet moeten maken ook doelgroepen die niet zo snel te bereiken zijn te kunnen betrekken.
En voor Mindshift komt de lancering van de # (hashtack) om een nieuwe beweging in te zetten.

Naam organisatie:
MEE IJsseloevers, -Veluwe, -Oost, -Drenthe
Datum:
25 januari 2019
Dagdeel:
Ochtend
Tijd:
9.00 - 12.00 uur

Locatie:
MyOffice Zwolle, Assendorperdijk 1,
Zwolle, Overijssel
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
r.brands@meesamen.nl
Website event:
E-mailadres contactpersoon: