Upscaling Quantified Self in Health for the Common Good

Geplaatst op January 11, 2019

Logo_200px-MD_OG-tekst-onder.png

Interactieve workshop rondom Quantief Self en Collectief Data Beheer (engelstalig)


Quantified Self (QS) is een wereldwijde community van gebruikers en makers van self-tracking tools die een interesse delen in 'Self-Knowledge Through Numbers'. De Quantified Self-community is opgericht in 2008 door Wired magazine-redacteurs Kevin Kelly en Gary Wolf, en is zeer invloedrijk in het vaststellen van een agenda voor volksgezondheid en open wetenschap met behulp van zelf-verzamelde gegevens.

De meeste Quantified Self-projecten worden gedreven door individuele vragen, maar sinds 2012 werken leiders in de Quantified Self-gemeenschap nauw samen met deskundigen op het gebied van volksgezondheid, beleidsmakers en onderzoekers om innovaties te versnellen door de toegang tot gegevens te vergroten.

In deze middagvullende workshop neemt Gary Wolf ons mee langs de ervaringen en leerpunten die de QS-beweging inmiddels heeft opgebouwd. Zijn verhaal wordt aangevuld door Martijn de Groot, nieuwe directeur van Reshape Institute in Nijmegen en aanjager van QS in Nederland. André Boorsma (TNO) bespreekt nieuwe vormen van ethisch datadelen die het opschalen van QS mogelijk maken, zoals de health data cooperatie. Gaston Remmers (Mijn Data Onze Gezondheid) modereert de workshop en leidt het interactieve slotdebat, rondom de vraag: Aan welke voorwaarden moet worden voldaan zodat zelf-gegenereerde gezondheidsdata bijdragen aan het algemeen welzijn?

Aanmelden (kosteloos) en meer informatie: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-sharing-your-self-collected-health-data-for-the-common-good-53689217896

De workshop wordt georganiseerd door Stichting Mijn Data Onze Gezondheid, Economic Board Amsterdam, TNO, Quantified Self Institute NL en Holland Health Data Coöperatie. De workshop is tevens de aftrap van de serie ‘Samenwerken in Citizen Science voor Gezondheid’. Deze serie is een initiatief van Stichting Mijn Data Onze Gezondheid (MD | OG), en is een resultaat van de Internationale BeyondRCT-conferentie van 2018. Het heeft tot doel een uitgebreide meerjarige programmatische benadering van Co-operative Citizen Science mogelijk te maken. www.mdog.nl www.BeyondRCT.net

Naam organisatie:
Mijn Data Onze Gezondheid
Datum:
25 januari 2019
Dagdeel:
Middag
Tijd:
13-17

Locatie:
Café De Polder, Science Park 201,
Amsterdam, Noord-Holland
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
Website event:
E-mailadres contactpersoon: