Ga naar inhoud

Telemonitoring, beleef het zelf!

Voor alle medewerkers van Espria organiseert Zorgcentrale Noord (ZCN) de live demonstratie 'Telemonitoring, beleef het zelf!'. Tussen 11.00 en 16.00 uur laten wij in Beilen de nieuwe demonstratieruimte zien, kan men de mogelijkheden van telemonitoring bekijken én horen hoe wij een organisatie kunnen helpen dit mogelijk te maken voor cliënten en patiënten.

Verandering van leefstijl is een belangrijke pijler in het preventieakkoord van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Staatssecretaris Blokhuis heeft zelfs vergoedingen toegezegd aan inititiatieven die bijdragen aan leefstijlverandering.

Telemonitoring leent zich bij uitstek om leefstijlverandering te bewerkstelligen. Die mogelijkheid bieden we bij Zorgcentrale Noord (ZCN). Daarvoor hebben wij een exclusieve demonstratieruimte ingericht. Waarbij wij telemonitoring niet alleen inzetten bij ziektes en aandoeningen, maar ook voor preventie en het werken aan een gezonde levensstijl, ondersteund door bijvoorbeeld de activity tracker en fitbit.

Waarom telemonitoring voor uw organisatie?

Zelfstandig wonende ouderen met een chronische ziekte kunnen hun eigen gezondheid monitoren. Dit doen ze door zelf hun vitale waarden te meten. Denk aan lichaamstemperatuur, saturatie, hartslag, ademhaling, bloeddruk en bloedsuiker. Zijn de waarden afwijkend, dan gaat er een melding naar bijvoorbeeld uw wijkverpleegkundige of zorgprofessional. Hierdoor neemt de medische veiligheid toe en kan iemand langer zelfstandig blijven wonen. Voor zorgprofessionals betekent het minder registratie en een betere ondersteuning van de cliënt of patiënt door een eerdere signalering. Zo kan uw medewerker meer tijd besteden aan de zorg en daarmee bijdragen aan de juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment.

Activiteit informatie

Naam organisatie Zorgcentrale Noord
Type organisatie zorgcentrale
Datum
30-01-2020
11:00-16:00
Ochtend - Middag
Locatie Altingerweg 1,
9411PA, Beilen
Contactpersoon Karlien Luitjes
Telefoonnummer: 0613153533
E-mailadres: k.luitjes@zcn.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom
Karlien Luitjes
Altingerweg 1, Beilen
k.luitjes@zcn.nl
Aanmelden verplicht Alleen intern
Website www.zcn.nl