Ga naar inhoud

Pop-up Studio E-health

Bezoek de pop-up studio E-health, een samenwerking met leveranciers in de zorg. Maak kennis met de digitale toepassingen die vandaag in Bernhoven worden gebruikt. Of laat je inspireren door E-health van de toekomst en ontdek wat deze voor jou kunnen betekenen.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is in de hal van het ziekenhuis een pop-up studio opgesteld. Hier presenteren organisaties zich met de nieuwste toepassingen op het gebied van elektronische gezondheidszorg. Zo kunnen bezoekers onder meer kennismaken met het 3D Lab waarin Bernhoven en het RadboudUMC samenwerken. Complexe botbreuken kunnen in een 3D printer in beeld worden gebracht en geprint. Het helpt de chirurg om een lastige breuk optimaal te herstellen. Met een augmented-reality bril ziet een chirurg tegelijkertijd de werkelijke en een virtuele wereld tijdens een operatie.

PATIENT+ laat bezoekers kennis maken met de digitale keuzehulpen. Bernhoven gebruikt al ruim twintig van deze digitale keuzehulpen die patiënt en arts helpen om precies dié keuze voor een behandeling te maken die past bij de persoonlijke omstandigheden van de patiënt.

De elektronische neus (e-nose) is een apparaatje dat ‘ruikt’ of iemand bepaalde ziektes onder de leden heeft. Nog zo’n ontwikkeling is de videobril. Die kan helpen om mensen te laten ontspannen. Met de oplossingen van Biotronik en Philips VitalHealth kan de gezondheid op afstand gemonitord worden, zoals telemonitoring op pacemakers. Een cardioloog kan op basis van data uit de pacemaker op afstand een patiënt laten monitoren. Ervaar met een slimme pleister van Sensium de mogelijkheden van de toekomst.

Maak kennis met dokter Pepper, een zorgrobot die op allerlei manieren kan worden ingezet in de sociale interactie met patiënten.

Inspiratiesessie 3D Beeldvorming

E-health bestaat niet alleen bij gratie van het aanbod van leveranciers, vernieuwing leeft in Bernhoven onder de medewerkers, en dat willen we laten zien en ook als inspiratie meegeven.

In vergaderzaal 1 op de 1e verdieping is om 12:30 een inspiratiessessie over de 3D printer van Bernhoven. We zijn een van de eerste algemene ziekenhuizen, die deze digitale toepassing dagelijks gebruikt. Het is een gelegenheid voor medewerkers en bezoekers te ontdekken waarvoor het nú in Bernhoven gebruikt wordt.

Activiteit informatie

Naam organisatie Bernhoven
Type organisatie Ziekenhuis
Datum
28-01-2020
11:00-15:00
Ochtend - Middag
Locatie Nistelrodeseweg 10,
5406PT, Uden
Contactpersoon Lydia Groote Schaarsberg
Telefoonnummer: 0413402875
E-mailadres: l.grooteschaarsberg@bernhoven.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom
Karel Bruinsma
Nistelrodeseweg 10, 5406 PT, Uden
communicatie@bernhoven.nl
Aanmelden verplicht Nee
Website https://www.bernhoven.nl/