Ga naar inhoud

E-healthweek

Van 27 januari t/m 1 februari 2020

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die tot nu toe zijn aangemeld. Heeft u zelf ook een activiteit? Meld deze dan snel aan! Bekijk welke activiteiten er op dit moment al in de week plaatsvinden ter inspiratie of wellicht voor een mogelijke samenwerking.

Zoek een activiteit bij u in de buurt

Er zijn 218 activiteiten gevonden. Scroll naar beneden om deze te bekijken.
Koepelorganisatie

Challenge Verpleeghuizen van de toekomst

10 verpleeghuizen presenteren hun inzending voor de Challenge Verpleeghuizen van de toekomst. Met welke technologie en hoe willen zij de titel 'Zorgvernieuwer 2021' winnen? In een minimuseumpje laten we u een aantal technologische toepassingen zien zoals een zorgrobot of een slimme luier. Docent onderzoeker John Rietman van Hogeschool Zuyd vertelt u alles over de uitdagingen van een succesvolle implementatie van technologie. Een ochtend waarin u inspiratie op doet voor de toepassing van technologie in het verpleeghuis en waar u leert hoe u die technologie met succes kunt implementeren in de organisatie.

Naam Vilans
Datum 30-01-2020
Locatie Catharijnesingel 47,
3511GC Utrecht
Lees meer
Koepelorganisatie

workshop digivaardig in de zorg in het Zorg Innovatie Huis van Amaris zorggroep

Het is een boeiende vraag op welke wijze e-health bijdraagt aan het behoud van onze zorgprofessionals? Hoe pak je dit aan? Wat hebben medewerkers nodig? Wie zijn er erbij betrokken en waar lopen we tegenaan? De workshop digivaardig in de zorg gaat in op het behoud van zorgprofessionals, in het bijzonder de digistarter. De digicoach is hierbij de cruciale succesfactor gebleken. Naast deze workshop gaan de deelnemers ook door het Zorg Innovatie Huis waarin zij worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen. Het programma is onderdeel van het werkbezoek van het ministerie van VWS aan het Zorg Innovatie Huis van Amaris groep.

Naam Utrechtzorg
Datum 29-01-2020
Locatie Tromplaan 41 41,
1234AA Baarn
Lees meer
Anders

TeaHealth

TeaHealth – Maak kennis met e-health, voor uzelf en een ander

Naam Zorg van Nu en KBO-PCOB
Datum 28-01-2020
Locatie Haringvliet 2,
3011TD Rotterdam
Lees meer
Anders

Regionale Voorronde Zorginnovatieprijs 2020

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de zorg en welzijn? Kom dan op 28 januari naar een speciale editie van onze Zorg2025 voor het bijwonen van de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Uit alle inschrijvingen worden de meest veelbelovende innovaties uit de provincies Noord-Holland en Flevoland geselecteerd. Deze genomineerden krijgen de kans zich op 28 januari te presenteren aan een jury en het publiek.

Naam Smart Health Amsterdam
Datum 28-01-2020
Locatie Café restaurant Dauphine 175,
1097BL Amsterdam
Lees meer
Anders

Ontbijtintervisie: opleiden en aantrekken e-health personeel

Voor het opschalen van e-health is bij alle zorginstellingen en –leveranciers meer kundig personeel nodig. De inzet van e-health vergt andere processen en contractering, implementatie van systemen, intensieve samenwerking en vooral nieuwe kennis en tijd om het eigen te maken. Maar, hoe moet dit georganiseerd worden? En wat betekent dit voor huidig personeel? Wij staan in de e-healthweek stil bij het personele-component bij deze ontwikkeling. Hoe kan huidig personeel worden bijgeschoold, nieuw talent worden aangetrokken en wat houden de nieuwe competenties en beroepen in?

Naam Q-Consult Zorg
Datum 30-01-2020
Locatie Oudlaan 4,
3515GA Utrecht
Lees meer
Anders

Webinar: implementeren een kwestie van doen?

Janneke de Groot, zorgvernieuwer en oprichter Amplitudo, gaat in dit webinar in op het implementeren van eHealth.

Naam Amplitudo
Datum 31-01-2020
Locatie WEBINAR VIA ZOOM 1,
3454HC Utrecht
Lees meer
Anders

Online lancering vernieuwd Stappenplan Contractering

Steeds meer zorg verschuift van ziekenhuis naar huis. Dat vraagt om een innovatieve vorm van contracteren. Tijdens de Nationale e-healthweek publiceert VitaValley online het vernieuwde Stappenplan Contractering. Hierin staan stappen beschreven om de transitie van zorg naar huis structureel te bekostigen. Het stappenplan is ontstaan uit de bundeling van kennis, ervaringen en stappen van de partners van de Vitaal Thuis: Ziekenhuiszorg Thuis-coalitie.

Naam VitaValley
Datum 31-01-2020
Locatie Zonneoordlaan 17,
6718TK Ede
Lees meer
Preventie

Open huis Slimste Huis in Alkmaar

Voor thuis bestaan er veel slimme oplossingen die het wonen comfortabeler en veiliger maken. Van robots tot domotica en van sensortechnologie tot op afstand de verlichting in huis bedienen. Voor de een is het al gewoon, voor de ander een luxe. Voor een groeiend aantal mensen maakt slimme technologie het verschil bij het wel of niet zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. In het Slimste Huis in Alkmaar kan iedereen in de praktijk kennismaken met deze technieken en slimme handigheidjes en terecht met vragen over wonen, zorg en welzijn.

Naam Evean Ledenvereniging
Datum 28-01-2020
29-01-2020
30-01-2020
31-01-2020
01-02-2020
Locatie Noorderkade 173,
1823CJ Alkmaar
Lees meer
Anders

Alles over Slim Incontinentiemateriaal in de praktijk

Tijdens de E-health week kunt u ons telefonisch benaderen om alles te weten te komen over de Slimme Inco en de belangrijke aspecten rondom de implementatie.

Naam stichting Philadelphia Zorg
Datum 28-01-2020
29-01-2020
30-01-2020
Locatie Wilddreef 3,
2352CD Leiderdorp
Lees meer