Ga naar inhoud

E-healthweek

Van 27 januari t/m 1 februari 2020

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten die tot nu toe zijn aangemeld. Heeft u zelf ook een activiteit? Meld deze dan snel aan! Bekijk welke activiteiten er op dit moment al in de week plaatsvinden ter inspiratie of wellicht voor een mogelijke samenwerking.

Zoek een activiteit bij u in de buurt

Er zijn 218 activiteiten gevonden. Scroll naar beneden om deze te bekijken.
Gemeente

Langer thuis met kwaliteit van leven

Wethouder Kavita Parbhudayal brengt graag verschillende partijen bij elkaar om ervoor te zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen met kwaliteit van leven. Met goede samenwerking bereiken we meer.

Naam Gemeente Den Haag
Datum 27-01-2020
Locatie Circusplein 50,
2586CZ Den haag
Lees meer
Anders

Webinar innovatie GGZ: emotieregulatie met wearables.

In dit webinar interviewt Merijn van der Zalm (GGZ Oost Brabant) Youri Derks (GZ psycholoog bij GGnet en onderzoeker bij de Universiteit Twente) en Suzanne Robberegt (psycholoog en onderzoeker bij GGZ Oost Brabant) over hun ervaringen met de inzet van wearables in combinatie met een maatwerk app bij volwassen (borderline) patiënten met moeite om eigen emoties tijdig te herkennen en bij jongeren die na een zorgtraject blijven werken aan terugvalpreventie voor depressie en angst.

Naam GGZ oost brabant / GGnet
Datum 29-01-2020
Locatie dit is een ONLINE event 1,
1234ab x
Lees meer
Koepelorganisatie

workshop digivaardig in de zorg in het Zorg Innovatie Huis van Amaris zorggroep

Het is een boeiende vraag op welke wijze e-health bijdraagt aan het behoud van onze zorgprofessionals? Hoe pak je dit aan? Wat hebben medewerkers nodig? Wie zijn er erbij betrokken en waar lopen we tegenaan? De workshop digivaardig in de zorg gaat in op het behoud van zorgprofessionals, in het bijzonder de digistarter. De digicoach is hierbij de cruciale succesfactor gebleken. Naast deze workshop gaan de deelnemers ook door het Zorg Innovatie Huis waarin zij worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen. Het programma is onderdeel van het werkbezoek van het ministerie van VWS aan het Zorg Innovatie Huis van Amaris groep.

Naam Utrechtzorg
Datum 29-01-2020
Locatie Tromplaan 41 41,
1234AA Baarn
Lees meer
Anders

Demonstratie Virtual Reality (VR) behandeling

De nieuwe behandelmethode YourSkills is onderdeel van een effectiviteitsonderzoek van de Universiteit Utrecht. Er wordt gebruikgemaakt van rollenspel of Virtual Reality (VR). Het onderzoek is gericht op de behandeling van gedragsproblemen op gebied van agressie. De specifieke doelgroep is jongens van 8 tot en met 12 jaar.

Naam RIOzorg
Datum 28-01-2020
Locatie Willemsplein 48,
6811KD Arnhem
Lees meer
Anders

Innovatiemarkt

Stap in een wereld van digitale zorg, eHealth en innovatie en laat je verwonderen door (zorg)robots, slimme toepassingen zoals een SmartGlass, Virtual Reality, Sensoren en vele andere innovaties. Surplus organiseert twee innovatiemarkten (28 en 30 januari 2020) om cliënten, mantelzorgers, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te laten zien wat er gebeurt rond innovatie in de zorg én wat er nu al bij Surplus plaatsvindt.

Naam Surplus
Datum 28-01-2020
Locatie Leuvenaarstraat 91,
4811VJ Breda
Lees meer
Ziekenhuis

Zorg die bij je past

Interactieve presentatie van de technologische mogelijkheden

Naam Jeroen Bosch ziekenhuis
Datum 28-01-2020
29-01-2020
30-01-2020
Locatie Henri Dunantstraat 1,
5223gz 's-Hertogenbosch
Lees meer
Anders

Innovatiemarkt; thema voeding en vitaliteit

In de nationale e-healthweek organiseert Gemiva-SVG Groep haar tweede innovatiemarkt. Die is op donderdagmiddag 30 januari 2020. Op deze markt tonen we innovaties, onder andere op het gebied van voeding en vitaliteit. Cliënten, hun ouders, partners of verwanten, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Naam Gemiva-SVG Groep
Datum 30-01-2020
Locatie 't Getij 3,
3255TG Oude Tonge
Lees meer
Anders

Workshop Thuisblijven met slimme technologie

Plezierig thuis blijven wonen is een wens van velen, ook als je door ouderdom of beperkingen kwetsbaarder wordt. Slimme technologie kan hierbij steeds vaker een oplossing zijn. De mogelijkheden nemen steeds sneller toe. Denk bijvoorbeeld aan afstandsbedieningen voor gordijnen, deuren en lichtbronnen, de apps (applicaties en slimme toepassingen) met gebruik van smartphones en tablets. De belangrijkste vraag is: Welke oplossing is passend in jouw situatie? De Uitprobeerdienst Dalfsen informeert je tijdens deze bijeenkomst over de ontwikkelingen in de slimme technologie en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Naam Bibliotheek Dalfsen
Datum 30-01-2020
Locatie Kroonplein 58 58,
8151AZ Lemelerveld
Lees meer
ICT & health

Online afasietherapie

Online therapie voor logopedisten die mensen met afasie behandelen. Op eenvoudige wijze maatwerkoefeningen samenstellen die de cliënt zelfstandig thuis kan maken en waarvan de logopedist de resultaten weer terug kijkt. Meer oefeningen voor de cliënt zonder dat het de logopedist meer tijd kost. De juiste zorg op de juiste plek. https://www.afasietherapie.nl/logopedist/

Naam Logoclicks Developement
Datum 29-01-2020
Locatie Marconistraat 16,
3029AK Rotterdam
Lees meer