eHealth4All lokaal benutten: Hoe dan?

Geplaatst op November 12, 2018

ehealthalles-pharos.jpg

Side event eHealth4All op openingsmanifestatie in het Louwman museum in Den Haag

eHealth4All lokaal benutten: Hoe dan?


Tijdens het interactieve programma ‘eHealth4All lokaal benutten: Hoe dan?’ kom je meer te weten over hoe eHealth4All toepassingen lokaal een rol kunnen spelen en hoe lokale spelers samen met inwoners afspraken kunnen maken om het gebruik van eHealth te stimuleren? Hoe benut je als gemeente of zorgprofessional bijvoorbeeld eHealth4All om de ambities uit het Nationale Preventieakkoord te ondersteunen? Maak o.a. kennis met de nieuwe stoppen-met-roken app Stopadvisor die tijdens dit event voor het eerst wordt gepresenteerd. De app is én begrijpelijk en gebruiksvriendelijk en houdt rekening met de problematiek van kwetsbare groepen.

Ontmoet ook de genomineerden van de eHealth prijsvraag 'Beste app voor iedereen'. Aan tafel o.a. Niels Chavannes (bestuurder National eHealth Living Lab), Hyleco Nauta (UMC Utrecht), Bart van Pinxteren (huisarts) en vele anderen.

Je kunt meepraten en meedenken. Je gaat de deur uit met nieuwe inzichten en praktische tools die je meteen in de praktijk kunt gebruiken.

Wat is eHealth4All?

Met het programma eHealth4All stimuleert Pharos dat eHealth toegankelijk wordt voor iedereen dus ook voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Wereldwijd zijn er meer dan 250.000 eHealth apps beschikbaar en elke dag worden er nieuwe apps ontwikkeld. Helaas wordt bij de ontwikkeling van deze en andere slimme digitale toepassingen een grote doelgroep vergeten: de 2,5 miljoen mensen in Nederland die laaggeletterd zijn, de 1 miljoen mensen die niet of nauwelijks overweg kunnen met digitale toepassingen en de mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden (1 op de 3 Nederlanders). Een gemiste kans juist omdat deze mensen veel baat kunnen hebben bij de voordelen die eHealth biedt.

Naam organisatie:
Pharos

Locatie:
Leidsestraatweg 57,
Den Haag, Zuid-Holland
Aanmelden verplicht:
Nee
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Website event:
E-mailadres contactpersoon: