Opening DigiTuin

Geplaatst op November 25, 2017

DigiTuin is een laagdrempelige inloopruimte voor patiënten, welke stimuleert en inspireert om gebruik te maken van e-health. Samen Digitaal Beter.


Tijdens de eHealthweek, op vrijdag 26 januari om 12:00 uur, vindt in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal de feestelijke opening plaats van de DigiTuin. Heel wat patiënten hebben best moeite met het starten van een e-consult of het digitaal invullen van een vragenlijst. Veel patiënten ervaren DigiD als een drempel om in te loggen op het patiëntenportaal “MijnBravis”. Het Bravis ziekenhuis wil patiënten bij deze handelingen beter helpen en begeleiden. Samen met Nictiz en Logius werkt Bravis aan het hoogst mogelijke veiligheidsniveau voor de patiënten om in te loggen. En om op dit niveau te komen zitten er vrijwilligers klaar om hierbij te helpen. Naast assistentie bij het inloggen op MijnBravis kunnen bezoekers van de DigiTuin kennismaken met een wisselend aanbod van innovatieve zorgproducten. De DigiTuin is ook bedoeld om geïnteresseerden op een laagdrempelige manier te inspireren.

 

Voorbeelden van ideeën waar momenteel de toepassingsmogelijkheden van worden onderzocht zijn een smartwatch waarmee patiënten zelf inzicht krijgen in hun beweegactiviteiten en het monitoren op afstand van patiënten met bijvoorbeeld slaapapneu of hartritmestoornissen. En zo komen er steeds meer innovaties beschikbaar die het leven met een aandoening of revalideren kunnen vergemakkelijken. Het Brave InnovatieTeam helpt zorgverleners en patiënten van het Bravis ziekenhuis om met kansrijke eHealth-ideeën daadwerkelijk aan de slag te gaan.

  In de DigiTuin wordt een etalage ingericht met wisselende innovatieve zorgproducten om de bezoekers te inspireren en uitleg te geven. Scholieren van het Markland College in Oudenbosch participeren in het ontwerp en realisatie van deze etalage. Uiteraard worden ook patiëntenpanels en de Bravis Cliëntenraad betrokken bij de opzet en inrichting van de DigiTuin. In januari openen de deuren van de Bravis DigiTuin op locatie Roosendaal, de DigiTuin in Bravis locatie Bergen op Zoom volgt in het tweede kwartaal van 2018. De DigiTuin is vanaf 29 januari alle dagen geopend (m.u.v. vrijdag) tussen 9:00 en 16:00 uur.

Naam organisatie:
Bravis ziekenhuis
Datum:
26 januari 2018

Locatie:
Boerhaavelaan 25,
Roosendaal, Noord-Brabant
Aanmelden verplicht:
Nee
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Website event:
E-mailadres contactpersoon: