Ga naar inhoud

Ontbijtintervisie: opleiden en aantrekken e-health personeel

Voor het opschalen van e-health is bij alle zorginstellingen en –leveranciers meer kundig personeel nodig. De inzet van e-health vergt andere processen en contractering, implementatie van systemen, intensieve samenwerking en vooral nieuwe kennis en tijd om het eigen te maken. Maar, hoe moet dit georganiseerd worden? En wat betekent dit voor huidig personeel? Wij staan in de e-healthweek stil bij het personele-component bij deze ontwikkeling. Hoe kan huidig personeel worden bijgeschoold, nieuw talent worden aangetrokken en wat houden de nieuwe competenties en beroepen in?

Voor de inzet van e-health zal de brug tussen zorg en technologie geslagen moeten worden. Daarvoor zijn inmiddels opleidingen opgezet, zoals die voor de klinisch technoloog. Ook worden er meer en meer opleidingen rond e-health opgezet in hogescholen en ROC’s - voor bijvoorbeeld de para- en perimedische beroepen alsmede verplegers, verzorgers, begeleiders en opbouwwerkers. Maar, is dat voldoende voor de komende opschaling van e-health? Hoe kan je als zorginstelling anticiperen op deze aanstaande schaarste?

Programma:
De intervisie wordt ingeleid met de volgende onderwerpen:
- Één van de nieuwe beroepen, de klinisch technoloog, met hun kijk op de aanpak van e-health.
- Collectieve leeromgeving voor inzet e-health in netwerkzorg; van ziekenhuis- tot welzijnszorg, mogelijk gemaakt door de Stimulering E-health Thuis (SET) regeling.

We nodigen beleidsadviseurs, managers, en bestuurders van zowel ziekenhuizen, zorg – en welzijnsinstellingen graag uit om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Samen staan we stil bij welke beroepen en competenties gewenst zijn en hoe deze gefinancierd kunnen worden, om zo de komende jaren de inzet van e-health groot op te kunnen schalen en zorg toegankelijk voor iedereen te houden.

Start: 08:30 inclusief ontbijt

Activiteit informatie

Naam organisatie Q-Consult Zorg
Type organisatie Adviesbureau
Datum
30-01-2020
8:30-11:00
Ochtend
Locatie Oudlaan 4,
3515GA, Utrecht
Contactpersoon Evita Bakayoko
Telefoonnummer: 0639472510
E-mailadres: evita.bakayoko@qconsultzorg.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom Nee
Aanmelden verplicht Aanmelden kan door inschrijving op website Q-Consult Zorg. Zie ook bijgevoegde link
Website https://www.qconsultzorg.nl/bijeenkomsten/intervisie-opleiden-en-aantrekken-e-health-personeel