MedischeKluis app

Geplaatst op January 15, 2019

iphone.png

Zelf actief aan de slag met uw medicatiegegevens


In het kader van de e-healthweek willen wij consumenten kennis laten maken met de mogelijkheden van een app waarmee zij medische informatie kunnen opvragen uit zorgverlener systemen, via het LSP.
Met de MedischeKluis app kunnen patiënten medicatie-informatie opvragen uit de huisarts-, ziekenhuis-, apotheeksystemen en laboratoria en opslaan in de app. Hierdoor heeft de patiënt zijn medicatiegegevens altijd actueel en kan de zorgverlener er van uitgaan dat deze gegevens kloppen.
Persoonlijke Gezondheidsomgeving: patiënt is “in control”
De ontwikkeling van MedischeKluis zal een grote bijdrage leveren in zowel de onderlinge communicatie tussen de zorgverleners over het gebruik van medicatie en in het voorkomen van onjuist medicijngebruik. Naast de medicatie worden ook de contra indicaties opgeslagen. Het beoogde resultaat is dat de patiënt zelf zijn medische gegevens / medicatie, nadat de actuele gegevens zijn gedownload in zijn Persoonlijk Gezondheids Omgeving (PGO) kan wijzigen. Hij kan ontbrekende medicatie toevoegen, bijsluiters opvragen, innameschema’s aanmaken, herinneringen instellen en medicatie wijzigen. Het aangepaste medicatieoverzicht kan de patiënt naar de zorgverlener sturen, die bekijkt de aanpassingen en neemt contact op met de patiënt en verwerkt de aanpassingen weer in het medisch dossier. De patiënt is dan “in control” over zijn eigen medicatiegegevens inclusief contra-indicaties. De huisarts / apotheker kan het zorgproces effectiever maken en er worden fouten voorkomen omdat nu de actuele medicatie van de patiënt bij iedere zorgverlener bekend is.

De medicatiegegevens zijn privé. De patiënt kan zijn gegevens beveiligen d.m.v. het instellen van een toegangscode. Hiermee wordt de informatie op de smartphone versleuteld. Als de patiënt de gegevens op zijn eigen smartphone bewaart is de patiënt zelf verantwoordelijk voor het veilige gebruik hiervan.
Er komen steeds meer apps en diagnostische producten op de markt, waarmee de patiënt zelf medische data zoals bloedwaardes, bloeddruk en hartslag kan meten. Op termijn willen we dit ook in het PGO op kunnen slaan en kunnen uitwisselen met apotheker en huisarts zodat er sneller kan worden ingegrepen als dat nodig is. Hierdoor wordt de kwaliteit van leven van patiënten verbeterd.
In de e-healthweek kun je persoonlijk een kijkje in de keuken van het project komen nemen. Hoe werkt het veilige downloaden van het medicatie-overzicht? Hoe ziet de app er uit? Maak een afspraak om een demonstratie te krijgen van wat er al kan.

Naam organisatie:
Zorgkluis B.V.
Datum:
21 januari 2019
Dagdeel:
Middag
Datum:
22 januari 2019
Dagdeel:
Ochtend
Datum:
23 januari 2019
Dagdeel:
Middag
Datum:
24 januari 2019
Dagdeel:
Middag
Datum:
25 januari 2019
Dagdeel:
Ochtend

Locatie:
Kronehoefstraat 70,
Eindhoven, Noord-Brabant
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Nee
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
mailto: mlinssen@zorgkluis.nl
Website event:
E-mailadres contactpersoon: