Lancering: Myinlife Steunkring

Geplaatst op December 28, 2017

Lancering Myinlife steunkring en presentaties


Op 25 januari tussen 14.00-16.00 uur lanceert Alzheimer Nederland in samenwerking met Alzheimer Centrum, Myinlife Steunkring . Samen met gebruikers, WeHelpen, bespreken we het belang en de mogelijkheden van een actief steunnetwerk en relevante verbindingen.

Titel presentatie: Vraagverlegenheid van mantelzorgers van mensen met dementie doorbreken en toegang geven tot een actief steunnetwerk dichtbij.
Hierbij spreken Alieske Dam (alieske.dam@maastrichtuniversity.nl) onderzoeker, 2 ervaringsdeskundigen, Herman post Alzheimer Nederland en Coen van de Steeg van We Helpen. Coen van de Steeg coen@wehelpen.nl

Voor vragen h.post@alzheimer-nederland.nl -06-23915694

Locatie: Huis voor de gezondheid. Stationsplein 121 Amersfoort ** tussen 14.00-16.00 uur zullen ook andere fondsen activiteiten gaan presenteren

Beschrijving: Op basis van onderzoek is deze App/website ontwikkeld met en voor mantelzorgers van mensen met dementie. De functionaliteit wordt actief gekoppeld op het onlineplatform van Alzheimer Nederland - Dementie.nl

Myinlife helpt om ondersteuning te bieden aan mensen met dementie en hun naasten. Dit door het eigen netwerk te betrekken bij de zorg en welbevinden.
Niet alleen familie, maar ook vrienden en buren kunnen meedoen. Het delen van ervaringen verbindt en vergroot de betrokkenheid van de mensen om de mantelzorgers heen.
Met Myinlife kunnen gebruikers via één centrale plek:
• gebeurtenissen met elkaar delen, door bijvoorbeeld foto's te plaatsen of een berichtje te schrijven.
• In een simpel overzicht afspraken en bezoekjes weergegeven.
• en laten weten waar men hulp bij kan gebruiken. Dit kan een bezoek aan het ziekenhuis zijn, maar ook gewoon een frisse neus halen of een goed gesprek voeren.

De beheerder bepaalt zelf wat hij deelt en met wie. Via smartphone, tablet of pc blijft men eenvoudig en overal met elkaar verbonden.

Myinlife helpt mantelzorgers van mensen met dementie om midden in het leven te staan en mensen om hen heen op een positieve manier te betrekken bij het dagelijks leven en met toegang tot het steunnetwerk van de vrijwilligers via Wehelpen

Naam organisatie:
Alzheimer Nederland
Datum:
25 januari 2018
Dagdeel:
Middag
Tijd:
14.00-16.00h

Locatie:
Stationsplein 121,
Amersfoort, Utrecht
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
h.post@alzheimer-nederland.nl
Website event:
E-mailadres contactpersoon: