Ga naar inhoud

Hoe werkt stress in jouw lichaam en hoe optimaliseer je jouw vitaliteit?

In een workshop van een uur leggen wij jou uit wat stress in jouw lichaam doet, kunnen we jou laten zien hoe het is gesteld met de stress-activiteit in jouw lichaam en reiken wij een tool aan waarmee je jouw belastbaarheid kan optimaliseren

Wij leveren allemaal een vorm van arbeid: werk, sport, ziekte of stress. Het vermogen om hiervan te herstellen, bepaalt of je fit blijft of vermoeider raakt. Ons autonome zenuwstelsel stuurt allerlei processen in ons lichaam aan: hartslag, ademhaling, spijsvertering, slaap-waakritme, etc. Dit zenuwstelsel bestaat uit 2 standen die in balans moeten zijn. De Sympathicus, het gaspedaal en de Parasympathicus, het rempedaal van ons lichaam.

Als je chronisch vermoeid bent, meten wij met onze software en BioCheck-app op het moment dat jij stilzit dat jouw autonome zenuwstelsel dezelfde stressactiviteit aangeeft als iemand die zo hard mogelijk een 10 km rent. En dat de hele dag door. Kun je voorstellen hoe moe je dan moet zijn?

Wij hebben een app ontwikkeld waarmee je direct na het wakker worden een HRV-meting doet van 6 minuten die aangeeft hoe jouw herstelvermogen in rust is. De app laat het herstelvermogen in rust en de belastbaarheid zien. Daarbij berekent en begeleidt de app op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is.

Tot slot laat de app zien of je na (in)spanning kan ontspannen door middel van de juiste ademhaling. Wij bieden hiermee een methode die het autonome zenuwstelsel weer in balans brengt en de belastbaarheid duurzaam herstelt.

Hiermee helpt BioCheck, winnaar Regionale Zorginnovatieprijs 2019, mensen met chronische vermoeidheid, o.a. burn-out, alsook mensen met een oncologische of cardiologische achtergrond die extreem vermoeidheid zijn.

Activiteit informatie

Naam organisatie BioCheck
Type organisatie Preventie
Datum
29-01-2020
14:00-15:00
31-01-2020
15:00-16:00
Locatie Fascinatio Boulevard 200,
3065WB, Rotterdam
Contactpersoon Annemarie Nikken
Telefoonnummer: 0102263143
E-mailadres: annemarie@biocheck.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom
Annemarie Nikken
Fascinatio Boulevard 200
annemarie@biocheck.nl
Aanmelden verplicht Graag mailtje naar annemarie@biocheck.nl
Website www.biocheck.nl