Handreiking voor toegankelijke digitale zorg

Geplaatst op November 12, 2018

ehealthweek-aanmelding-activiteit.png

Presentatie en overhandiging 1e exemplaar tijdens startconferentie e-healthweek 2019


Samenwerken met patiënten = digitale zorg die werkt.

In vervolg op de handreiking voor patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling van digitale zorg, wordt er een aanvullende handreiking over de toegankelijkheid van digitale zorg voor mensen met een beperking ontwikkeld. Tijdens de startconferentie van de eh-healthweek wordt de inhoud gepresenteerd en overhandigen we het eerste exemplaar aan Erik Gerritse.

Digitale zorg, ook wel e-health genoemd is steeds vaker een onderdeel van ‘zorg van nu’.

Het is belangrijk dat digitale zorg ook goed toegankelijk is voor mensen met een tijdelijke of een blijvende functiebeperking. Dat is nu nog niet het geval. Digitale toegankelijkheid is nog geen thema bij de ontwikkeling en implementatie van digitale zorg. Daarmee werpen we hoge drempels op voor veel Nederlanders. Dat kan niet de bedoeling zijn. Ons advies: ontwerp en ontwikkel digitale zorg volgens de webrichtlijnen. Werk hierbij samen met patienten vanaf het begin.
Als websites goed in elkaar zitten kunnen ze door iedereen worden gebruikt, ook door bezoekers met een beperking. En dan kan echt iedereen meedoen.

Deze handreiking is een initiatief van patiëntenorganisaties Oogvereniging, Ieder(in), MIND, Patiëntenfederatie Nederland en PGOsupport in het kader van de E-health week 2019.

Naam organisatie:
PGOsupport

Locatie:
Louwman Museum,
Den Haag, Zuid-Holland
Aanmelden verplicht:
Nee
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Ja
Website event:
E-mailadres contactpersoon: