Futureproof rehabilitation | Innovation through collaboration

Geplaatst op January 09, 2018

Drie workshops om revalidatiezorg toekomstbestendig te maken


De noodzaak om zorgkosten beheersbaar te houden, de veranderende bekostigingsstructuur, de verouderende bevolking en het (toekomstige) tekort aan goed gekwalificeerd personeel zijn aanleiding voor Sophia Revalidatie om te zoeken naar nieuwe manieren om de beste revalidatiezorg te blijven bieden. Sophia Revalidatie heeft veel ideeën en oplossingsrichtingen, alleen de uitdaging is om een sluitend verdienmodel in deze nichemarkt te ontwikkelen.

Sophia Revalidatie en InnovationQuarter organiseren tijdens de eHealth week op dinsdag 23 januari 2018 een workshop om op een inspirerende wijze tot nieuwe samenwerkingen te komen tussen de revalidatiezorg en het bedrijfsleven. Met de samenwerking willen we komen tot het doorontwikkelen van de ideeën naar marktrijpe producten en sluitende verdienmodellen. Met het gezamenlijke doel om de revalidatiezorg toekomstbestendig te maken.

Sophia Revalidatie wil met onderzoek en innovatie op het gebied van eHealth waarde toevoegen aan zorg voor revalidatiepatiënten. Met het SmartLab is Sophia Revalidatie toonaangevend op dit gebied. In het SmartLab worden samen met het bedrijfsleven en het onderwijs verschillende eHealth producten en diensten ontwikkeld en getoetst.

Tijdens deze bijeenkomst legt Sophia Revalidatie drie concrete ideeën voor aan een geselecteerd publiek. We willen met u op zoek naar de waardenpropositie en kansen voor verdere ontwikkeling Sophia Revalidatie en InnovationQuarter nodigen u van harte uit om hier samen aan te werken!

Op deze middag inspireren we u na te denken over oplossingen, samenwerking en mogelijke verdienmodellen in de revalidatiezorg. We inspireren u ook door geslaagde implementaties uit andere industrieën. Wat kan de revalidatiezorg leren van het monitoren van topsporters om hun prestaties te verbeteren? Hoe maken we revalideren meer ‘fun’ door ons te laten inspireren door Escaperooms en de gaming industrie? De bijeenkomst wordt afgesloten met een plenaire terugkoppeling en een netwerkborrel.

12.30 Welkom en lunch
13.30 Introductie en (cross sectorale) inspiratie
14:15 Breakout-sessies (meer informatie)
•Leefstijl monitoring om gerichtere revalidatie interventies te ontwikkelen
•Leren met nieuwe technologie bij cognitieve beperkingen
•Verkeersgame | Opnieuw deelnemen aan het verkeer
16:30 Terugkoppeling & afsluiting
17:00 Borrel

Naam organisatie:
Sophia Revalidatie
Datum:
23 januari 2018
Dagdeel:
Middag
Tijd:
12.30 - 18.00 uur

Locatie:
Vrederustlaan 180,
Den Haag, Zuid-Holland
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
Website event:
E-mailadres contactpersoon: