Ga naar inhoud

E-health, wat kun je ermee | Workshop

Dankzij e-health of online zelfzorg kun je heel veel functies van je lichaam zelf meten en in de gaten houden. Dat scheelt bijvoorbeeld controles in het ziekenhuis of bij de dokter. Nog belangrijker is dat je dankzij e-health zelf meer grip hebt op je gezondheid of ziekte. Daarover gaat de workshop ‘E-health, wat kun je ermee?’ op vrijdag 31 januari van 19.00 tot 20.30 uur in buurthuis de Meerpaal in Ede, een gratis te bezoeken evenement van Icare Ledenvereniging en Zorgcentrale Noord (ZCN). Iedereen is van harte welkom.

Persoonsalarmering waarmee je met één druk op de knop alarm kunt slaan, je gezondheid op afstand laten monitoren door zelf je hartslag, bloeddruk en bloedsuiker te meten, een medicijndispenser die automatisch de juiste medicijnen klaarzet, een sensor die ’s nachts zorgt dat je verlichting aangaat zodat je veilig naar het toilet kunt lopen … Het zijn een paar voorbeelden van e-health.

Bijna de helft van alle Nederlanders gebruikt al een of meer gezondheidsapps. Bijvoorbeeld om hun gezondheid of leefstijl in kaart te brengen of ter ondersteuning bij een ziekte. Zoals een stappenteller, een voedingsapp en medische apps.

WorkshopInnovatiemanager Teun Jonker van ZCN biedt tijdens de workshop op 31 januari een inkijkje in de zorg van de toekomst. Hoe gaat e-health daarbij helpen? En wat kan het voor ouderen, hun kinderen en mantelzorgers betekenen? In de komende jaren zullen de mogelijkheden op het gebied van e-health alleen maar toenemen. Icare Ledenvereniging wijst de weg naar oplossingen. Ook biedt de ledenvereniging e-healthproducten aan. Daarover vertelt ledenadviseur Marlon de Haan. Zij geeft tijdens de workshop uitleg over de toepassingen van domotica voor een veilige woning. Om bijvoorbeeld brand of een inbraak te voorkomen en het risico op vallen te verkleinen.

De workshop vindt plaats tijdens de landelijke e-healthweek.

Het evenement is op vrijdag 31 januari van 19.00 tot 20.30 uur in de Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede (inloop vanaf 18.30 uur).

Aanmelden kan via ledenvereniging.nl/e-healthweek. Bellen kan ook: 088 - 383 20 00.

De avond is gratis voor leden en niet-leden van Icare Ledenvereniging.

Activiteit informatie

Naam organisatie Icare Ledenvereniging
Type organisatie Preventie
Datum
31-01-2020
19:00-20:30
Locatie Industrieweg 1,
6717EL, Ede
Contactpersoon Karlien Luitjes
Telefoonnummer: 0613153533
E-mailadres: k.luitjes@zcn.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom
Karlien Luitjes
Industrieweg 1, Ede
k.luitjes@zcn.nl
Aanmelden verplicht ledenvereniging.nl/e-healthweek of 088 - 383 20 00
Website www.ledenvereniging.nl