E-health ontwikkelen doe je met patiënten(organisaties)

Geplaatst op December 22, 2017

Hoe organiseer je patiëntenparticipatie in de ontwikkeling en implementatie van e-health!


Op de afsluitende conferentie van de E-healthweek 2018 verzorgen de samenwerkende (koepel) patiënten organisaties Patientenfederatie Nederland, Ieder(in), WijzijnMind, Stichting IKONE en PGOsupport een prorgamma rondom patiëntenparticipatie in de ontwikkeling en implementatie van e-health. Een programma met veel praktijkvoorbeelden en methoden over hoe je dat doet!

09:45-10:15
Titel
Co-creatie tussen patiëntenorganisaties en professional

Beknopte omschrijving
Patiënten zijn positief. Artsen en verpleegkundigen enthousiast. Zorgverzekeraars die serieus meedenken over verdere financiering. Vaak lukt dit niet allemaal bij het ontwikkelen en implementeren van digitale zorg. Bij mijnIBDcoach en Astmaatjes lukte het wèl. Leer van patiëntenorganisaties CCUVN en het Longfonds hoe je in co-creatie tussen patiënten en zorgprofessionals komt tot geschikte e-healthtoepassingen die echt toegevoegde waarde hebben.

10:15-11:45
Titel
eHealth ontwikkelen met patiënten. Hoe dan?

Beknopte omschrijving
Leer hoe in de GGZ en in de VG sector je met patiënten en werknemers kan co-creëren en ontwikkelen. Deze Living Lab aanpak levert nieuwe e-health toepassingen voor de GGZ en VG. Het concept van de Living Lab wordt in steeds meer zorginstellingen geïmplementeerd. Ontdek de succesfactoren van dit concept!

10:40 11:10

Titel
Workshop Patient Experience: samen met patiënten succesvol innoveren!
Nothing can substitute experience

Beknopte omschrijving
IKONE wil de kwaliteit van zorg verbeteren door samenwerking tussen patiënten en de gezondheidszorg te bevorderen. Steeds meer organisaties zijn zich ervan bewust dat het belangrijk is samen te werken met patiënten, cliënten en mantelzorgers, maar weten niet goed 'hoe'. IKONE ondersteunt, adviseert en faciliteert zorgorganisaties, beleidsmakers en innovators in het betrekken en verstevigen van het patiëntenperspectief. Zo hebben wij de Patient Experience Methodiek ontwikkeld. Wij baseren ons op een combinatie van design thinking methodes, sociologische inzichten en ervaren van zorgprofessionals én patiënten. Tijdens deze workshop ervaren deelnemers wat de waarde is van het werken met deze methodiek en het samenwerken met patiënten. Je gaat direct zelf aan de slag! Aan de hand van voorbeelden wordt helder wat het betrekken van patiënten kan betekenen voor het verbeteren en opschalen van (digitale) zorgprocessen en innovaties.

Naam organisatie:
Samenwerken patiëntenorganisaties

Locatie:
Jaarbeursplein 6a,
Utrecht, Utrecht
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Ja
Aanmelden voor event:
Website event:
E-mailadres contactpersoon: