E-health in het Huis voor de Gezondheid

Geplaatst op January 16, 2018

Vijf fondsen uit het Huis voor de Gezondheid presenteren elke een eigen e-health toepassing


Programma

14.00: Welkom door Ronald Gorter en Lea Bouwmeester

14.10: De dikkedarmkanker keuzehulp, Maag Lever Darm Stichting
Wat betekent de behandeling van uitgezaaide dikkedarmkanker voor mijn dagelijks leven? Welke behandeling past het beste bij mij en wat zijn mijn belangrijkste afwegingen daarbij? De Maag Lever Darm Stichting wil dat de patiënt zelf de regie heeft over haar behandeling. Samen beslissen is daarbij heel belangrijk. Daarom heeft de Maag Lever Darm Stichting samen met patiënten, medisch oncologen en Zorgkeuzelab de dikkedarmkanker keuzehulp ontwikkelt. Een tool die helpt bij het maken van de behandelkeuze.

14.30 MIND Young, creatieve studio
MIND Young is het platform over je MIND voor en door jongeren. MIND Young biedt info, herkenbare verhalen, nieuws, tips en events over alles wat met je MIND te maken heeft.
Vanaf februari start MIND Young samen met NJR (Nederlandse Jeugdraad) een creatieve studio die gerund wordt door jonge creatieve talenten. Er zal aansprekende content worden ontwikkeld om hiermee jongeren met beginnende problemen in hun kracht zetten. De content wordt online geplaatst en zal jongeren bereiken door middel van online marketing. Op deze manier is het ook mogelijk om te meten hoe vaak en hoe goed de content door de jongeren wordt ontvangen.

14.50 Myinlife, Alzheimer Nederland
Dé Steunkring ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg, met en voor mantelzorgers, wordt op 25 januari 2018 verbonden met Dementie.nl, hét online platform van Alzheimer Nederland. Benieuwd naar het resultaat? Gewoon komen kijken en luisteren

15.10 Longforum, Longfonds
www.longforum.nl is een digitale ontmoetingsplek voor en door mensen met een longziekte en hun naasten. Longforum biedt zowel lotgenotencontact (steun, herkenning, elkaar vragen stellen) als advies. http://www.longforum.nl/ Dat laatste kan door het uitwisselen van ervaringen en door vragen te stellen aan deskundigen (Longfonds Advieslijn en longartsen). Samen wijzer worden daar draait het om bij Longforum!

Het Longfonds vind het verstevigen van het onderling contact tussen patiënten een grote meerwaarde hebben. Zorgverleners hebben veel medische kennis, maar als patiënt leef je 24/7 met je chronische aandoening en ben je expert in het leven met. Daardoor is het Longforum een medium wat goed bij ons past. Voor- en door patiënten, elkaar inspireren en elkaar helpen regie te nemen. Op elk moment, waar/ wanneer men maar wil.
De cijfers via Google analytics van het Longforum laten zien dat digitaal lotgenotencontact de toekomst heeft (1,2 miljoen bezoekers)!

15.30 Diabetes Fonds
Annemarie neemt ons mee in het hoe en wat van diabetestype1.nl, een community speciaal voor mensen met diabetes type 1. Wat is de community, waarom is dit een belangrijke pijler voor het Diabetes Fonds en wat zijn de eerste learnings?

16.00 Nieuwjaarsreceptie Huis voor de Gezondheid

Naam organisatie:
Huis voor de Gezondheid

Locatie:
Stationsplein 125,
Amersfoort, Utrecht
Aanmelden verplicht:
Nee
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Website event:
E-mailadres contactpersoon: