E-health in de jeugdzorg

Geplaatst op December 28, 2017

Een kansrijk leven voor jongeren en gezinnen door radicaal nieuwe oplossingen te creëren


Garage2020 organiseert in het kader van de Ehealthweek2018

Pakhuis de Zwijger - Amsterdam
23jan. 19:30-21:30

Een kansrijk leven voor jongeren en gezinnen door radicaal nieuwe oplossingen te creëren en daarmee jeugdhulp overbodig maken. Dát is de missie van Garage2020. Tijd om naar de resultaten te kijken. Maak kennis met vernieuwende projecten in de jeugdzorg en loop rond op de playground XXL om innovatieve tools te zien, voelen en ervaren.

Wat in de echte wereld niet kan, kan in de virtuele wereld wel. Dat geeft ook de jeugdzorg ontzettend veel mogelijkheden. Street Temptations is een project waarbij jongeren door middel van VR-brillen in een wereld stappen waar zij geconfronteerd worden met hun verleidingen. Na deze virtuele ervaring volgt een gesprek, welke keuzes heb je gemaakt, welke keuzes heb je nu en hoe ga je met deze keuzes om?

Leren omgaan met stress door bio-feedback

Stress komt veel voor onder jongeren. Het project Yuno probeert jongeren bewust te maken van stress. De stress wordt gemeten met een Spire; een steentje waarin elektronica zit. Deze Spire meet de gemoedstoestand: wanneer is iemand gestresst en waarvan wordt hij of zij kalm? Door middel van deze bio-feedback worden patronen zichtbaar waardoor een copingstrategie kan worden opgesteld.

Naam organisatie:
Garage2020
Datum:
23 januari 2018
Dagdeel:
Avond
Tijd:
20:00-21:30

Locatie:
Piet Heinkade 179,
Amsterdam, Noord-Holland
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Ja
Aanmelden voor event:
Website event:
E-mailadres contactpersoon: