Digitale toegankelijkheid: je website geschikt voor iedereen

Geplaatst op December 21, 2017

Een cursus waarin je leert hoe je een website bruikbaar maakt voor mensen met een functiebeperking


De website bruikbaar maken voor mensen met een beperking? Dat kan! Je leert het in deze cursus. Eenvoudige aanpassingen geven vaak al een hele verbetering. Zoals ondertitels voor dove en slechthorende mensen. Je voegt ze makkelijk zelf toe aan een YouTube-video. Daarnaast moet de inhoud van je website bruikbaar zijn voor onder meer blinde en slechtziende mensen en voor mensen die het toetsenbord niet kunnen gebruiken.
Vervolgens bekijken we websites van patiëntenorganisaties en ontdek je hoe je met enkele aanpassingen je website toegankelijker maakt. We oefenen hiermee. Tot slot kijken we hoe je digitale toegankelijkheid toepast in je organisatie. Niet alles kan en hoeft 100% toegankelijk te zijn, maar er is wel beleid nodig om websites en apps toegankelijk te maken en te houden.
We wisselen beleidservaring uit, waarmee iedere deelnemer de basis legt voor het eigen beleid voor digitale toegankelijkheid. In deze eendaagse cursus krijg je praktische informatie over de toepassing van de internationale regels voor toegankelijke websites (WCAG). Deze richtlijnen sluiten bovendien aan bij het VN-verdrag handicap.

Naam organisatie:
PGOsupport
Datum:
24 januari 2018
Dagdeel:
Middag
Tijd:
10.00 - 16.30

Locatie:
Daltonlaan 600,
Utrecht, Utrecht
Aanmelden verplicht:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
Website event:
E-mailadres contactpersoon: