Ga naar inhoud

dHealth Lab als testomgeving voor digitale zorginnovaties

In dHealth Lab werken bedrijven, studenten, onderzoekers, zorgprofessionals en eindgebruikers samen om digitale zorginnovaties te testen. Fouten worden door de simulatie in het skillslab vroegtijdig uit het product gehaald. Ook wordt helder waar de innovatie een oplossing voor biedt en weten we hoe deze in het zorgproces kan worden gebruikt. Er wordt een nieuwe routine ontwikkeld. Dit vergroot de kans op een succesvolle implementatie en bespaart de ondernemer dure ontwikkelkosten.

Doel is om te voorkomen dat er halffabricaten in de zorg worden getest en producten op de markt komen waar mensen niet op zitten te wachten. Als zorgorganisaties geld uitgeven aan een product dan behoort deze te voldoen aan de vraag of behoefte, naar behoren te werken en betrouwbaar en veilig zijn. In de zorg gaat het enerzijds om kwetsbare mensen en aan de andere kant om doelmatigheid en efficiency.

De vraag aan welke innovaties je je geld uitgeeft en hoe je medewerkers en patiënten minimaal belast met de implementatie van nieuwe innovaties is heel wezenlijk.

In de Digituin van het Martiniziekenhuis kun je producten zien en ervaren en meer horen over de werkwijze van dHealth Lab.

Activiteit informatie

Naam organisatie Hanzehogeschool Groningen
Type organisatie Onderwijs
Datum
28-01-2020
11.00-15.00
Middag
Locatie Van Swietenplein 1,
9728NT, Groningen
Contactpersoon Margreet Schurer
Telefoonnummer: 0653675841
E-mailadres: h.m.schurer@pl.hanze.nl
Online event Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja
Media welkom
Lisette Jacobi
Kadijk 2, 9747 AT Groningen
a.l.jacobi@pl.hanze.nl
Aanmelden verplicht Nee
Website www.hanze.nl/digitalhealth