Demonstratie studentenprojecten VR bij Summa Zorg

Geplaatst op January 16, 2018

Demonstratie studentprojecten Virtual Reality bij Summa Zorg


Op dinsdag 23 januari 2018 presenteren vijf studententeams van de opleiding Virtual Reality van Fontys de VR producten die zij het afgelopen half jaar hebben ontwikkeld. Bij 1 van deze producten (VR & Empathie) zijn studenten van de opleiding MBO Verpleegkundige van Summa Zorg inhoudelijk betrokken. Daaruit is ook het idee ontstaan om de eindpresentatie van de vijf teams bij Summa Zorg te organiseren, zodat veel toekomstige eindgebruikers kunnen kennismaken met deze nieuwe toepassingen. Vier van de vijf producten zijn namelijk direct ontleend aan en inzetbaar in de zorg.
De vijf producten zijn:
1. VR & agressie.
2. VR & Empathie.
3. VR & Reanimatie.
4. VR & Collaboration.
5. Een VR brandweertraining.

De presentaties en demonstraties vinden plaats in lokaal 0.22, lokaal 0.25 en het gedeelte van de aula tussen deze twee lokalen in. Het programma is als volgt:
15.00 – 15.05 uur: Opening door Sjaak Verwaaijen, docent VR Fontys.
15.05 – 15.30 uur: Pitch per studententeam (5 x 5 minuten).
15.30 – 17.00 uur: Gelegenheid tot bekijken en zelf uitproberen van de VR toepassingen.
Tussen 13.00 – 15.00 uur bouwen de studenten hun apparatuur op, even langskomen om te kijken kan dan wel maar zelf proberen gaat nog niet. Van 14.45 – 17.00 uur staat er in de personeelskamer (aan het water) iets te drinken klaar voor belangstellenden.

Hoe meer mensen komen kijken en proberen hoe beter. Bij deze zijn studenten en medewerkers in het gebouw Willem de Rijkelaan van harte uitgenodigd om te komen proeven hoe VR kan worden ingezet voor opleiden, oefenen en ervaren. Ook bezoekers van Lokaal+, wijkbewoners uit de omgeving van de school en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Ga met de bedenkers in gesprek, ervaar de toepassing, geef feedback en wie weet rolt er zomaar een idee uit voor een volgend studentenproject. Nieuwe ideeën en opdrachtgevers zijn altijd welkom!

Dus dinsdagmiddag 23 januari van 15.00 – 17.00 uur, aula Summa Zorg, Willem de Rijkelaan 3, 5616 EA Eindhoven “the place to be”.

Naam organisatie:
Summa Zorg
Datum:
23 januari 2018
Dagdeel:
Middag
Tijd:
13.00-17.00

Locatie:
Willem de Rijkelaan 3,
Eindhoven, Noord-Brabant
Aanmelden verplicht:
Nee
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Website event:
E-mailadres contactpersoon: