De hulpverlener journey

Geplaatst op December 18, 2018

zorgbewegers-logo-klein-metruimte-kopie.jpg

Lunch-sessie (12.00-13.30h) over de implementatie van e-health, vanuit het perspectief van de hulpverlener


De afgelopen tijd is er veel aandacht uitgegaan de cliënt als 'klant' en de vraag hoe ehealth daar het beste bij aan kan haken (cliënt centraal, de klantreis etc.). Dat is een heel zinvolle insteek. Het is nu nodig om dezelfde aandacht te besteden aan de zorgprofessional als drager van succesvolle ehealth. Implementatie staat of valt bij hoe de hulpverlener bereid en competent is om de ehealth in te gaan zetten. Welke 'reis' maakt de hulpverlener bij de introductie van ehealth in de organisatie? Hoe kun je daar goed bij aansluiten en rekening mee houden, zodat het de implementatie vergemakkelijkt?

In een interactieve lunch-sessie (met lekkere broodjes!) delen de Zorgbewegers hun ervaringen m.b.t. de wensen en behoeftes van de hulpverlener en gaan we in op wat dat betekent voor het (gaan) werken met ehealth. We verkennen met elkaar: hoe bedien je de hulpverlener optimaal met ehealth? Waar zitten quick wins? Wat maakt opschaling soms zo moeilijk en hoe kunnen we dat doorbreken?

De sessie is interessant voor projectleiders, ambassadeurs/aandachtsfunctionarissen ehealth, managers en geïnteresseerde hulpverleners.

Speciaal voor deze activiteit opent het Oranje Huis Flevoland Gooi- en Vechtstreek van de Blijf Groep haar deuren. De Oranje Huizen zijn opvanglocaties voor slachtoffers van huiselijk geweld. De open setting van het Oranje Huis straalt zelfvertrouwen uit: het is een tegenwicht voor de schaamte waarmee huiselijk geweld vaak gepaard gaat. In het Oranje Huis zijn alle vormen van hulpverlening beschikbaar: er zijn units voor crisisopvang en begeleid wonen, naast informatie, advies en individuele en groepsbegeleiding. Dit maakt het mogelijk om laagdrempelige, directe hulp op maat te bieden aan het hele gezin. Zie voor meer informatie www.blijfgroep.nl

Naam organisatie:
Zorgbewegers
Datum:
23 januari 2019
Dagdeel:
Middag
Tijd:
12.00 - 13.30

Locatie:
Zwedenstraat 229,
Almere, Flevoland
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Nee
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
mlimper@zorgbewegers.nl
Website event:
E-mailadres contactpersoon: