App demonstratie

Geplaatst op December 21, 2017

Kijkje in de keuken bij project Interactief Persoonlijk Medicatie Dossier (iPMD)


In het kader van de e-health week willen wij patiënten kennis laten maken met de mogelijkheden van een app waarmee zij medische informatie kunnen opvragen uit zorgverlener systemen, via het LSP.
Stichting GERRIT (Regionale Samenwerkingsorganisatie van zorgaanbieders in Friesland, Groningen en Drenthe) is samen met de VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie), Zorgkluis BV (bouwer van de iPMD-app: intelligent Persoonlijk Medicatie Dossier), de Patiëntenfederatie Nederland en RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) een project gestart waarmee patiënten zelf de beschikking kunnen krijgen over hun eigen complete en actuele medicatiedossier.

Patiënten van twee zorgverleners in Friesland kunnen in dit project hun eigen medicatiegegevens, zoals die bekend zijn in het medische dossier (LSP), downloaden en in een speciale app op hun iPhone of iPad zetten. Daarna kunnen de medicatiegegevens worden geraadpleegd en gewijzigd. Patiënten kunnen ontbrekende medicatie toevoegen, bijsluiters opvragen, innameschema’s aanmaken, herinneringen instellen en medicatie wijzigen. Het aangepaste medicatieoverzicht kunnen zij naar hun zorgverlener sturen. De zorgverlener bekijkt de aanpassingen, neemt contact op met de patiënt en verwerkt de aanpassingen eventueel weer in het medisch dossier.
Het is voor het eerst mogelijk dat patiënten digitaal toegang krijgen tot hun eigen medicatiegegevens zoals die bekend zijn in het LSP.

Er komen steeds meer apps en diagnostische producten op de markt, waarmee de patiënt zelf medische data zoals bloedwaardes, bloeddruk en hartslag kan meten. Op termijn willen we ook dit in het iPMD op kunnen slaan en uit kunnen wisselen met apotheker en huisarts zodat er sneller kan worden ingegrepen als dat nodig is en de kwaliteit van leven van patiënten wordt verbeterd.

In de e-health week kun je persoonlijk een kijkje in de keuken van het project komen nemen. Hoe werkt het veilige downloaden van het medicatie-overzicht? Hoe ziet de app er uit? Maak een afspraak om een demonstratie te krijgen van wat er met de app al kan.

Naam organisatie:
Stichting Gerrit
Datum:
22 januari 2018
Dagdeel:
Ochtend, Middag
Datum:
23 januari 2018
Dagdeel:
Ochtend, Middag
Datum:
24 januari 2018
Dagdeel:
Ochtend, Middag
Datum:
25 januari 2018
Dagdeel:
Ochtend, Middag
Datum:
26 januari 2018
Dagdeel:
Ochtend, Middag

Locatie:
Lavendelheide 11b,
Drachten, Friesland
Aanmelden verplicht:
Ja
Patiënt included:
Ja
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Online event:
Nee
Aanmelden voor event:
anjapaap@nijfinster.nl
Website event:
E-mailadres contactpersoon: